Concours Info Tourism

Weekactie 22-08 t/m 28-08

Weekactie 22-08 t/m 28-08

13-08-2019


Beste visliefhebber, hierbij ontvangt u onze weekaanbieding. Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust!
View this email in your browser
Geldig van 22-08-2019 t/m 28-08-2019. Niet in combinatie met andere acties. Zetfouten voorbehouden.
 

MOSSELEN BEREIDEN IS NIET MOEILIJK EN JE GERECHT IS VAAK SNEL KLAAR. HIER EEN LIJSTJE MET DE 'DO'S' EN 'DON'TS' OM DE KANS OP SUCCES TE VERGROTEN.

 DO'S

WEES ZUINIG MET ZOUT

In de schelpen van de verse mosselen zit nog het zilte water uit de zee. De mosselen zelf maken een gerecht vaak al zout genoeg. Proef dus altijd. Als je alleen mosselvlees gebruikt, zul je eerder geneigd zijn naar de zoutpot te reiken.

WEINIG VOCHT

Het is een misverstand dat je mosselen zou moeten koken in grote hoeveelheden water, wijn of een andere vloeistof. Mosselen stomen eigenlijk gaar. Hoog vuur dus en een deksel op je pan. Gebruik hooguit een dun laagje water of wat toegevoegd vocht zoals wijn, sherry of bijvoorbeeld pernod om smaak te geven aan het vocht dat uit de mosselen komt. Maar wat je eigenlijk echt wilt, is de zee proeven.

KORT MAAR KRACHTIG

Kook je mosselen kort op hoog vuur. Zodra ze openstaan, zijn ze klaar. Als je ze langer kookt, worden ze droog en taai.

BAKKEN? DAN KOELEN!

Wil je mosselen bakken na het koken, laat ze dan eerst goed afkoelen. Dan houden ze een mooie vorm en textuur.

GROENTEN SNIJDEN

Als je mosselen met groenten bereidt, denk er dan aan dat de mosselen snel klaar zijn. Zorg ervoor dat de groenten zo klein gesneden zijn dat ze tegelijk met de mosselen gaar zijn.

 DON'TS

TE VEEL TEGELIJK...

Bereid niet te veel mosselen tegelijk, laten we zeggen niet meer dan 1,5 kilo in een pan. Dit om ervoor te zorgen dat alle mosselen min of meer tegelijk klaar zijn en ze genoeg smaak opnemen.

HET VOCHT WEGGOOIEN

Het vocht dat de bereiding van de mosselen oplevert is een prima bouillon voor bijvoorbeeld sausen of soep.

ALLE SAUS MEESCHENKEN

Als je mosselen in de schelp kookt, is het heerlijk om het vocht uit de pan erbij te serveren. Zorg ervoor dat je niet alles meeschenkt, want het laatste beetje (het onderste in de pan) kan wat zand bevatten. 

 

RECEPT IN BIER GEKOOKTE MOSSELEN 

HOOFDGERECHT - VOOR 4 PERSONEN 

BEREIDINGSTIJD 20 MINUTEN

INGREDIENTEN:
- 4 KG MOSSELEN IN DE SCHELP
- 1 GROTE UI, GESNIPPERD
- 2 STENGELS BLEEKSELDERIJ, ONDERKANT EN DRADEN VERWIJDERD, IN DUNNE RINGEN GESNEDEN
- 1 PREI, ALLEEN HET WIT, IN RINGEN GESNEDEN
- MILDE OLIJFOLIE
- 300 ML BIER (BIJVOORBEELD TRIPEL)
- 70 G BOTER, IN KLONTJES
- 5 SPRIETJES BIESLOOK, FIJNGESNEDEN 
- PAAR TAKJES KERVEL, FIJNGESNEDEN PEPER


BEREIDING

 
KOOK DE MOSSELEN IN TWEE PORTIES OF VERDEEL ZE OVER TWEE PANNEN.
WAS DE MOSSELEN EN VERWIJDER KAPOTTE EXEMPLAREN.
SMOOR DE UI, BLEEKSELDERIJ EN PREI 1-2 MINUTEN IN EEN EETLEPEL OLIJFOLIE OP MIDDELHOOG VUUR TOT DE GROENTEN ZACHT, MAAR NOG NIET VERKLEURD ZIJN. VOEG DE MOSSELEN EN DAARNA HET BIER TOE. MAAL ER WAT PEPER OVER. MENG GOED, ZET HET VUUR HOOG EN LEG EEN DEKSEL OP DE PAN.
CHECK NU EN DAN OF DE MOSSELEN OPENSTAAN EN ROER OF SCHUD ZE VOORZICHTIG OM. ZET, ZODRA ALLE MOSSELEN OPENSTAAN, HET VUUR UIT EN VOEG DE BOTER, BIESLOOK EN KERVEL (HOUD WAT APART VOOR DE GARNERING) TOE. MENG GOED TOT DE BOTER IS GESMOLTEN EN SERVEER DIRECT. 
GARNEER DE MOSSELEN MET WAT EXTRA BLAADJES KERVEL.
 
 
 
 
 
 

Adres

Proef Zeeland - Neeltje Jans Mosselen

Faelweg 1 (nabij Deltapark)
4354 RB Vrouwenpolder (Stormvloedkering)
Telefoon 0111-653451
Fax 0111-652862
Mail info@proefzeeland.nl


Openingstijden
 

Vrouwenpolder en Zierikzee

Maandag:    09:00 - 18:00 uur
Dinsdag:      09:00 - 18:00 uur
Woensdag:  09:00 - 18:00 uur
Donderdag: 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:        09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:     09:00 - 18:00 uur

Zondag:      Gesloten

 

Aangepaste Openingstijden

Buitenom de reguliere openingsdagen

zijn wij gesloten op:


2e Paasdag | Hemelvaartsdag | 2e Pinksterdag | 1e & 2e Kerstdag

 

www.proefzeeland.nl
Share Share
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door


Partager sur :