TONG
De tong heeft een gepigmenteerde zijde (bruin tot donkerbruin) met onregelmatige verspreide en gevormde vlekjes en stippen. De onderkant is crèmekleurig. De tong heeft een maximale lengte van 70 cm. Tong is een ware delicatesse. De smaak is niet typisch vissig en lijkt op die van garnalen. Tong kan op verschillende manieren bereid worden: bakken, grillen, stomen en stoven. Voor de bereiding met de tong ontveld worden. Bereiding Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met Tong kan je alle kanten op. Het visvlees van tong is stevig en de smaak is niet typisch vissig. Je hoeft niet bang te zijn dat je hem snel té ver gaart. Wil je je zeetong bakken in z’n geheel? Dan is hij perfect gaar als de filets bovenaan licht loskomen van de graat. Stoom of pocheer je 'm: prik er even in met een vork, zoals bij een aardappel. Glijdt de vork er gemakkelijk in? Dan is ie klaar!
|
|
RECEPT GEBAKKEN TONGFILET MET PROVENÇAALSE JUS
Tongfilet bak je in een handomdraai gaar. Even door de bloem halen, in boter bakken en klaar. Voeg er wat olijven, paprika’s, kruiden en Provençaalse jus aan toe en je zit met je hoofd zo weer ergens in Frankrijk! HOOFDGERECHT 4 PERSONEN MEER DAN 30 MINUTEN
Ingrediënten
- 500 g tongfilet
- 1 tomaat
- 1/2 gele paprika
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 2 tl kappertjes
- 3 el bloem
- 2 tl gedroogde oregano
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 75 ml droge witte wijn
- 2 tl tijmblaadjes
Bereiding
- Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes.
- Dep de tongfilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tongfilets door de bloem.
- Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tongfilets in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm.
- Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.
TIP! Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus, of met een gepofte tomaat met witte rijst.
|
|
BESTEL ALLES VOOR EEN FEESTELIJKE MAAND, FEESTJE OF GEZELLIG WEEKEND BIJ PROEF ZEELAND!
Onze folder voor de Feestdagen ligt nu in de winkel en staat ook online!
Proef Zeeland in de kerstsfeer! Komt u ook deze maand kerstsfeer proeven bij ons? Kom inspiratie opdoen voor uw bestelling voor de feestdagen!
Mocht u toch niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, neem dan een kijkje op onze site! En bestel uw bestelling voor de feestdagen online!
|
|
Proef Zeeland Gerookte Vissaladeschotel
Zalmsalade, gerookte paling, gerookte zalm en gerookte makreel, Hollandse garnalen en scampi's. Prijs p.p. € 15,95 | 430 gram p.p.
|
|
Luxe Proef Zeeland Gerookte Visschotel
Gerookte paling, gerookte wilde zalm, gerookte makreel, gerookte brado's en gerookte heilbot. Hollandse garnalen, warmgerookte zalmmootjes en diverse salades en scampi's. Prijs p.p. € 21,50 | 650 gram p.p.
|
|
Luxe Proef Zeeland Gourmetschotel
Filets van kabeljauw, schol, tonijn en zalm, scampi's, pasta en marinades. Prijs p.p. € 17,95 | 500 gram p.p.
|
|
Proef Zeeland Fruits De Mer
Mosselen, oesters, kreeft, krabbenpoten, kokkels, alikruiken, mesheften, vongole, gamba's en garnalen. Prijs p.p. € 32,50 | Vanaf 2 personen.
|
|
Luxe Proef Zeeland Proeverij Schotel (NIEUW!)
Kreeft, oesters (creuses/platte), Hollandse garnalen, gerookte zalm, gerookte paling, gerookte heilbot, gekookte gamba's, krabbenpoten, diverse salades. Prijs p.p. € 29,95 | Vanaf 2 personen.
|
|
Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust!
Telefoon 0111-653451
Mail info@proefzeeland.nl
|
|
|
|
|